Hidroizolatii fundatii

Fundatia unei cladiri este elementul de constructie care se afla in contact direct cu terenul bun de fundare si transmite acestuia toate incarcarile care actioneaza constructia.

O fundatie proiectata sau executata defectuos pune in pericol intreaga structura a cladirii, iar reparatiile ulterioare sunt dificil sau chiar imposibil de realizat.

Dupa executarea fundatiei se efectueaza operatiile de curatare si pregatire a straturilor suport pentru hidroizolatie, se amorseaza suprafata cu produsul recomandat tipului de hidroizolatie folosit, se aplica stratul de hidroizolatie, sub forma de membrana, ciment impermeabil, cauciuc lichid aplicat etc., si apoi protectia hidroizolatiei selectate.

Procesul de hidroizolare a unei cladiri reprezinta una dintre cele mai importante etape in constructia acesteia. Daca o cladire nu este bine hidroizolata la baza ei, in timp, apa care se infiltreaza prin zidurile subsolurilor sau se ridica prin capilaritate, duce la deteriorarea acesteia, si astfel se instaleaza igrasia si mucegaiul, iar efectele nu pot fi stopate, ci doar atenuate.

O baza nesigura a unei cladiri pune in pericol stabilitatea ei, iar hidroizolarea nu este doar o masura preventiva impotriva inundarii subsolurilor sau aparitiei igrasiei, petelor de umezeala, nesiguranta instalatiilor electrice etc., ci o masura ce asigura si protejeaza structura de rezistenta a cladirii, aspectul si estetica ei, si nu in ultimul rand protejeaza sanatatea locatarilor.

Hidroizolarea fundatiei este importanta in aceeasi masura si la cladirile fara subsol, deoarece la acestea, protejate necorespunzator, incepe foarte repede procesul de capilaritate-osmoza, respectiv umezirea peretilor incepand de la baza si ridicandu-se spre partea superioara, cu implicatiile corespunzatoare asupra sanatatii locatarilor, esteticii cladirii si structurii de rezistenta a acesteia.

Solicitati o oferta completand formularul de mai jos

Contactati-ne acum completand formularul de mai jos
Hidroizolatii fundatii

Urmariti-ne pe facebook