Hidroizolatii

Hidroizolatiile sau izolatiile hidrofuge sunt lucrari de etansare care se executa pe suprafata unor elemente de constructii, precum: fundatii, ziduri, plansee, in vederea asigurarii lor impotriva umezirii sau infiltrarii apei in constructie. Prin realizarea sistemului de hidroizolatii, cladirea este protejata de efectele negative ale infiltrarii apei, cum ar fi: umiditate, ziduri si podele umede, aparitia de mucegaiuri si ciuperci.

Dupa modul de executie, hidroizolatiile se clasifica in: hidroizolatii orizontale si hidroizolatii verticale.

  1. Hidroizolatiile orizontale la pereti – se executa la peretii interiori si exterior, la constructii cu sau fara subsol.
  2. Hidroizolatiile verticale la pereti – se aplica pe toate suprafetele in contact cu pamantul si se executa de la talpa fundatiei pana la 30 cm peste nivelul terenului sau a trotuarului. Pentru intreruperea capilaritatii pamantului sub pardoseala se asterne un strat de nisip, balast, sau pietris.

Dupa materialele folosite, hidroizolatiile se clasifica in: hidroizolatii rigide, hidroizolatii bituminoase, hidroizolatii mixte.

  • Hidroizolatiile rigide se realizeaza la izolarea hidrofuga intre zidarie si fundatia cladirilor amplasate in zone seismice. Aceste hidroizolatii sunt alcatuite dintr-un amestec de mortar si apas.
  • Hidroizolatii bituminoase
    • hidroizolatii vopsite – se executa contra umiditatii naturale a solului la fundatii si subsoluri sau ca bariera de vapori la terase;
    • hidroizolatii asfaltice – se executa pentru izolarea pardoselii subsolului impotriva apelor capilare, realizandu-se o sapa bituminoasa de 1,5 - 2,5cm grosime;
    • hidroizolatii elastice – alcatuite din bitum sau mastic de bitum si carton sau panza bitumata;
  • Hidroizolatii mixte – aplicate pe tencuieli hidrofuge, constituie o solutie durabila, dar scumpa.

Firma noastra este specializata in urmatoarele tipuri de hidroizolatii: