Hidroizolatii terase

Terasele sunt constructii deschise, pozitionate la nivelul parterului, al etajului sau peste ultimul nivel. Acestea pot fi de mai multe tipuri, cum ar fi: terase circulabile sau necirculabile, inversate sau normale, si terase verzi.

Hidroizolatia teraselor circulabile este varianta de izolare a teraselor, care se face deasupra termoizolatiei.

Pentru terasele cu circulatie redusa se recomanda utilizarea placilor termoizolante din polistiren expandat, rezistente la incarcari. Finisajul pardoselei poate asigura o protectie foarte buna pentru straturile de hidroizolare si termoizolare de dedesubt.

Panta terasei se realizeaza din beton sau poate fi realizata chiar  din  material  termoizolant, care este rezistent la incarcari. Avantajul acestei variante este ca reduce greutatea ansamblului si asigura o protectie termica sporita.
Datorita  stratului  etans  al  hidroizolatiei,  care  impiedica difuzia  vaporilor,  este  necesara  pozarea  unui  strat  de difuzie, sub termoizolatie, care sa permita evacuarea vaporilor care s-ar putea infiltra prin placa de beton.

Hidroizolatia teraselor necirculabile este varianta de izolare a teraselor, care se realizeaza deasupra termoizolatiei. Se recomanda folosirea polistirenului expandat pentru realizarea termoizolatiei, cel extrudat fiind mult mai scump.

Terasele necirculabile sunt cele mai intalnite tipuri de terase. Ele sunt hidroizolate de obicei cu membrana bituminoasa protejata cu nisip, pietris sau granule de ardezie. Aceste metode de protectie sunt folosite impotriva razelor UV.

Hidroizolatia teraselor necirculabile se poate realiza si cu alte tipuri de membrane, altele decat cele bituminoase, membrane PVC, TPO, FPO, EPDM, solutii cauciuc, lichid armat sau nearmat.

Terasele inversate sunt acele terase in care hidroizolatia este dispusa sub materialul termoizolant (in acest caz se recomanda utilizarea polistirenului extrudat). Acest tip de rezolvare a aparut datorita necesitatii de a proteja hidroizolatia la incarcari mari si este posibil datorita faptului ca polistirenul extrudat este neafectat de prezenta apei si se comporta foarte bine sub sarcini relativ mari.

Hidroizolatia teraselor verzi reprezinta varianta de realizare a izolatiilor teraselor, in care hidroizolatia este sub termoizolatie.

Terasa verde reprezinta un acoperis hidroizolat peste care se pune pamat vegetal in vederea obtinerii unui spatiu verde.
Terasele verzi sunt proiectate special pentru a fi autonome, oferind un sistem prietenos de acoperis usor de intretinut, ecologic si prietenos cu mediul.
Hidroizolatia teraselor verzi se poate executa cu membrane poliuretanice, bicomponente sau lichide pe baza de bituum.

Solicitati o oferta completand formularul de mai jos

Contactati-ne acum completand formularul de mai jos
Hidroizolatii terase

Urmariti-ne pe facebook